2 Ekim 2016 Pazar

Windows 7 Kurulumu ve Etkinleştirme


Windows 7 Kurulumu ve Etkinleştirme

Microsoft tarafında hazırlanmış olan windows 7 işletim sisteminin kullanımı günden güne yaygınlaşmaktadır. Daha önceleri windows 7 işletim sistemiyle tanışmamış olanlar windows 7 kurulumu hakkında çeşitli videolu anlatımlar ve detaylı makaleler araştırmaktadır. Windows 7 kurulumu aslında en kolay kurulabilecek işletim sistemlerinden birisidir.

Eğer halen windows 7 işletim sistemine sahip değilseniz Windows 7 Full konumuza giderek güncel ve orjinal versiyonunu bilgisayarınıza ISO uzantısında indirdikten sonra bunu PowerISO yazılımı aracılığıyla DVD diskinize yazdırabilirsiniz.


Windows 7 Kurulumu

Hazırda bulunan windows 7 kurulum DVD diskini bilgisayarınıza taktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp çıkan ön yükleme yazısına herhangi bir tuşa basarak windows 7 ön yükleme alanına geçiş yapabilirsiniz. Daha sonra aşağıdaki adımları takip ederek orjinal windows 7 işletim sistemine sahip olabilirsiniz.

Klavye seçeneği ve Para birimi: Kurulum ekranı esnasında açılan ilk pencereden bilgisayarınızın para birimini ve klavye giriş yöntemini ayarlıyorsunuz.
Yüklemek istediğiniz Versiyon: Windows 7 işletim sisteminin Ultimate, Professional, Home Premium ve Starter gibi birden fazla sürümleri mevcuttur. Bunlardan hangisini seçmek istiyorsanız üzerine tıklayarak ileri butonuna tıklayın.
Lisans sözleşmesi: Microsoft'un hazırlamış olduğu lisans sözleşmesini okuyarak ilgili kutucuğu işaretleyip ileti butonuna tıklayın.
Yükleme türü: Bu kısımda özel (gelişmiş) kısmını seçerek disk alanını formatlayarak temiz bir windows 7 kurulumu yapabilirsiniz.
Disk bölme ve Biçimlendirme: Bu kısımda disk bölme işlemi yapmak istiyorsanız sürücü seçenekleri linkine tıklayarak açılan sayfada yeni butonuna tıklayıp yeni disk alanı yaratma işlemi yapabilirsiniz. Disk bölme işlemi yapmak istemiyorsanız ileri butonuna tıklayarak windows 7 kurulumunu başlatabilirsiniz.

Windows 7 Etkinleştirme
Sitemiz üzerinden indirmiş olduğunuz windows 7 işletim sistemi kurulum esnasında sizden hiç bir şekilde ürün anahtarı istememektedir. Farklı sitelerden indirmiş olup lisans sorunu yaşayan arkadaşlar sitemiz üzerinden yayınlamış olduğumuz KMSpico yazılımını indirerek sadece bir tıklamayla windows 7 orjinal yapma işlemi gerçekleştirebilirler. Alternatif olarak programsız lisanslama yapmak isteyenler aşağıdaki vermiş olduğumuz windows 7 serial key numaralarını da kullanabilirler.

Windows 7 Ürün Anahtarları
1- 9JBBV-7Q7P7-CTDB7-KYBKG-X8HHC (Professional)
2- BCGX7-P3XWP-PPPCV-Q2H7C-FCGFR (Professional)
3- P72QK-2Y3B8-YDHDV-29DQB-QKWWM (Professional)
4- HTJK6-DXX8T-TVCR6-KDG67-97J8Q (Professional)
5- 32KD2-K9CTF-M3DJT-4J3WC-733WD (Professional)
6- PT9YK-BC2J9-WWYF9-R9DCR-QB9CK (Professional)
7- VQB3X-Q3KP8-WJ2H8-R6B6D-7QJB7 (HomePremium)
8- MB4HF-2Q8V3-W88WR-K7287-2H4CP (HomeBasic)
9- RDJXR-3M32B-FJT32-QMPGB-GCFF6 (Starter)
10- YJJYR-666KV-8T4YH-KM9TB-4PY2W (Ultimate)
11- 28DQD-GJYMB-HGWV8-V3849-XFT2Q (ServerStandard)

Windows 7 kurulum ve etkinleştirme konumuz bu kadardır. Windows 7 işletim sisteminde yaşadığınız farklı lisans sorunlarını bu konu altında yorum olarak belirterek kısa süre içerisinde destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder