19 Ekim 2016 Çarşamba

İnternet Download Manager Hataları ve Çözümleri


İnternet Download Manager Hataları ve Çözümleri

Tonec Inc firması tarafından hazırlanan internet download manager yazılımı Dünya genelinde en çok yaygın olarak kullanılan programlardan birisidir. IDM, IDMAN ve İnternet download manager gibi farklı isimlere sahip olan bu yazılımı lisanssız olarak full versiyonunu kullanan kullanıcılar yaptıkları bir kaç hatalardan dolayı bir çok internet download manager hataları almaktadır. Bu hataların çözümlerini elimizden geldiğince konu altında teker teker yayınlayıp hataların onarılmasını ve çözümlenmesini sağlayacağız.
En çok alınan hatalardan birisi olan fake serial hatası oldukça can sıkıcı bir hatadır. Bu hata sonrası sisteminizde yüklü olan internet download manager yazılımını hiç bir şekilde lisanslayamazsınız. İdm fake serial hatası sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.



İnternet Download Manager Fake Serial Hatası ve Çözümü
Sahte serial key hatasını almanızdaki neden, daha önceki yüklü olan versiyonu tamamen bilgisayarınızdan kaldırmadan yeni versiyonu kurmanızdan dolayı kaynaklanır. Bu hatayı tamamen çözebilmeniz için Ccleaner yazılımı yardımıyla bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları temizledikten sonra güncel versiyonu kurarak fake serial key hatasından kurtulmuş olursunuz. Alternatif olarak yazılımın yüklendiği sürücü içerisindeki klasöre erişerek içerisinde bulunan idmBroker.exe dosya adını IDMGrHlp.exe olarak değiştirdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak hatayı giderebilirsiniz.

İndirme İdm'ye Aktarılamıyor Hatası ve Çözümü
0X80004002 IDM aktarma hatasını almanızdaki tek neden internet download manager programının işletim sisteminizle uyumsuz çalışmasından dolayıdır. Bu hatayı çözebilmeniz için ilk olarak programı ve internet tarayıcınızı kapatıp masaüstünde bulunan IDM kısa yoluna sağ tuş tıklayarak özellikler kısmını seçip uyumluluk sekmesi üzerinden uyumluluk modu seçeneğini işaretleyerek listeden windows 7 seçeneğini seçtikten sonra uygula diyerek indirme idm'ye aktarılamıyor hatasını çözebilirsiniz.

Video Üzerinde İndir Yazısının Çıkmaması ve Çözümü
İnternet download manager yazılımını bilgisayarınıza kurduktan sonra yüklü olan tarayıcılarınızda otomatik olarak indir butonu eklenir. İndir butonunun görünmediği zamanlar sorunu ilk olarak internet tarayıcınızda aramanız gerekir. Video üzerinde indir yazısını çıkartmanız için ilk olarak Chrome tarayıcınızın indirilenler kısmına tıklayıp, seçenekler ve genel sayfası üzerinde yer alan içerik menüsündeki idm menüsünü düzenle seçeneğini işaretleyip indir butonunu aktifleştirebilirsiniz. Alternatif olarak indir butonunun çıkmadığı zamanlar bir kaç kere sayfa yenilemesi yaparak ta bu sorunu çözebilirsiniz.
Şuan için internet download manager hatalarını ve çözümlerini anlatan konumuz buraya kadardır. Sizlerde almış olduğunuz hataları yukarıda bulamazsanız yorum olarak bizlere bildirerek ilgili hatanın çözümünü konuya eklememize yardımcı olabilirsiniz. 

Bilgisayarınızda halen güncel IDM yazılımı mevcut değilse İnternet Download Manager Full konumuza giderek güncel ve full versiyonu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder